Osastollani kollegat ovat ammattitaitoisia, motivoituneita ja ystävällisiä. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Esimiehet kannustavat ja tukevat tasapuolisesti. Minäkin olen mukava kollega.

Kaikki on siis hyvin. Kyllä vaan, mutta voisi olla paljon paremmin. Minä haluaisin toteuttaa haaveeni ja olla töissä unelmien työpaikassa..
 
Kuinka haave toteutetaan?
Työpaikkan vaihto tämän hetken taloustilanteessa ei ole kovin realistinen tai varma tapa. Helpompaa on vaikuttaa nykyiseen työpaikkaan. Työnantajamme kysyy vuosittain mielipidettäsi työpaikan ja –yhteisön asioista henkilöstökyselyllä ja saamme vastata siihen anonyymisti. Todella helppoa. Kenties ei sittenkää.

Tämän kevään kyselyssä muutamien osastojen vastausprosentti oli jopa niinkin alhainen kuin 52. Hävetkää.  Kysymykset ovat arkipäiväisiä, sellaisia joihin sinulla on varmasti mielipide. Jokaisen vastaus on merkityksellinen. Meitä kaikkia kiinnostaa oma työympäristö ja siinä viihtyminen.
 
Jos vastaamatta jättäminen tai vaikeneminen on mielenilmaus, se ei toimi toivotulla tavalla. Kukaanhan ei tiedä mitä asiaa vastaamatta jättämiselläsi arvostelit. Vain vastaamalla voit vaikuttaa ja kertoa johdolle oman mielipiteesi. Muista tämä ensi keväänä.
 
Älä lannistu vaan osallistu 
Tämä vuoden kysely on siis jo tehty, mutta voit edelleen vaikuttaa asioihin. Esimiehet esittelevät lähiviikkoina omilla osastoillaan tuloksia. Ne eivät kehittyneet kaikilla osastoilla toivottuun suuntaan. Kenties vuoden aikana toteutetut toimenpiteet eivät olleetkaan oikeita tai jokin asia on kehittynyt väärään suuntaan. Uusia kehityskohteita mietitään jälleen ryhmissä ja siinä työssä sinunkin pitää olla aktiivinen. Huonoistakaan tuloksista ei pidä lannistua, vaan asettaa tavoitteeksi epäkohtien korjaaminen ja työyhteisön kehittäminen.
 
Myös meidän arvot kannustavat ja velvoittavat sinuakin kertomaan avoimesti ja reilusti mielipiteesi. Vastuullisuus, uudistaminen ja kunnioitus koskevat myös sinun omaa työympäristöäsi, eivätkä ole vain johdon strategisia linjauksia.
 
Aktiivinen asiantuntija saavuttaa unelmansa
Avoin ja rehellinen keskustelu ilman kyynisyyttä ja itsekkyyttä tuottaa tulosta. Ei se ole vaiketa, sillä sinä olet ongelmakohtien paljastamisen asiantuntija. Johdon tehtävä on päättää laajemmista jatkotoimenpiteistä, kun ongelmapesäkkeet ovat selvillä. Mieti mitä voit itse tehdä, jotta yhteinen työilmapiiri olisi mukavampi. Unelmien työpakkka syntyy vain yhteisen, aktiivisen kehitystyön tuloksena.
 
Henkilökohtainen mielipiteeni valui tähän blogiin tajunnan virtana tutustuessani juuri julkaistuihin henkilöstökyselyn tuloksiin. Kyselyt jatkuvat vuodesta toiseen tasaisesti. Tänä vuonna kohtasimme tuloksissa pienen vastatuulen, mutta ei lannistuta.

Käännetään vastainen puhuri yhdessä myötätuuleksi ja purjehditaan kohti unelmien työpaikkaa.