Syntymä- ja nykyinen kotikaupunkini on aina ollut luonnonläheinen ja mukava pyöräiltävä asuinpaikkakunta, Viihtymisen Lahti. Mutta miten se voi kehittyä kestävästi?

GreenCity -ohjelma ja sen tavoitteet

GreenCity -ohjelma noudattaa Lahden kaupungin strategisia tavoitteita 2025 vuosina 2011–2014. Se edistää kestävää kehitystä alueella. Sen tavoitteellinen toiminta toteutuu pilottien ja siihen liittyvien hankkeiden avulla.

Ohjelma ja pilottitoiminnat edistävät mm. Lahden kaupungin keskustan, asemanseudun ja asuinalueiden rohkeaa uudistumista, viihtyisyyttä sekä toimivuutta: perhekerrostaloja ja kaupunkimaista pientaloasumista, sen luonnonympäristöjen keskeisimpiä kehityssuunnitelmia ja Lahden kaupunkimaineen myönteistä kehitystä: ihmisten myönteisiä kokemuksia ja elämyksiä kaupungin kanssa. Kestävä kehitys voi olla lisääntyvästi ihmisten omaksuma elämäntapa.

Ohjelman visio tukee Lahden ja kaupunkiseudun kestävän kehityksen periaatteiden mukaista kasvua osaksi pääkaupunkiseudun metropolialuetta. Lahti tavoittelee Suomen johtavan ympäristökaupungin statusta v. 2025. Siihen mennessä kasvihuonekaasupäästöjä on kyetty vähentämään 50 %:a vuoden 1990 tasosta. Toimenpiteinä ovat mm. tiivistetty maankäyttö sekä erinomaiset julkisten ja kevyen liikenteen yhteyksien ylläpito. Lahden kaupunkiseutu kiinnostaa ansiotyössä käyvää työikäistä väestöä. Se pyrkii ylläpitämään laadukkaampia palveluja.

Viestinnän merkitys GreenCity -ohjelmassa

Viestintä ohjelmasta pyrkii saavuttamaan Lahden kaupungin viestinnän strategisia päämääriä. Se tukee mm. kaupungin johtamista ja palvelujen tuottamista. Viestintä lisää henkilöstön motivoitumista, sitoutumista ja yhteisöllisyyttä. Se edistää kaupunkilaisten mahdollisuuksia saada tietoa ja vaikuttaa. Olisiko niin, että vuorovaikutus, osallistuminen ja arkionnellisuus lisääntyvät ympäristössä?

Arki siis sujuu myönteisemmin. Uudistuvaan luontokaupunkiin kannattaa edelleen jatkossa tulla ja tutustua!

Kuva on lainattu: http://www.kuvahotelli.com/lakes/Standard/Thumbnail.ThumbnailServlet?recordView=CollBasket_ThumbnailView&catalogID=31&recordID=20&imageSize=128&errorURL=../images/DefaultThumbnail.jpg