Kesälomat on vietetty ja on aika virittäytyä työtunnelmiin. On hyvä kerrata mielessä mihin kaikkeen onkaan tullut lupauduttua mukaan ja mitä kaikkea on tekemättä. Onneksi ennen lomia kokoamastani työlistastasta näen vaivattomasti mitä on kesken missäkin hommassa. Vinkiksi malli ( linkki).

Uusia ihmisiä on tullut osastollemme ja muutama jäänyt pois. Siinä jälleen hyvä mahdollisuus oppia heiltä uutta ja verkostoitua. Mutta vaatii toki myös sopeutumista. Kannattaa kuunnella ja olla kiinnostunut uuden työkaverin jutuista, silloin yhteistyökin sujuu paremmin.

Olen myös miettinyt missä kaikessa voisin itseäni kehittää tänä syksynä niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja on runsaasti, mm. uusi kieli, liikunta tai esiintymistaitojen parantaminen. MUTTA mihin kaikkeen oikeasti löytyy aikaa. Ja aikaa siten, että on läsnä ja keskittyy siihen mitä tekee, jotta siitä on jotain hyötyä. Jos kielitunnilla miettii, että voi kun olen taas pois lasten luota, niin voittaako siinä kukaan? Yksi hyvä tapa miettiä viikon tekemistä ja läsnäoloa on lukujärjestyksen tyyppinen aikataulutus viikolle. Silloin huomaa, että aikaa on paljonkin. Joka päivä voi antaa tunnin aitoa läsnäoloa lapsille, saman määrän itselle ja parisuhteelle sekä kotitöille. Sama luonnollisesti pätee myös työelämässä. Ajatus aikatauluttamisesta voi tuntua ahdistavalta, mutta kun kokeilee niin huomaa, että se helpottaakin arkea. Yksi hyvä kirja läsnäolon löytämiseen on Eckhart Tollen kirja Läsnäolon voima.

 

Ja hei! Kaikkeen ei tarvitse revetä eikä kaikkea tehdä yhtenä syksynä. Tulee niitä syksyjä jatkossakin.

Rentoa syksyä!