Auringonpaistetta me täällä Pohjolassa tarvitsemmekin ja sitä tarjoaa uudistettu Auringonkukka-lehti, nyt blogina!

70-luvulla  Auringonkukkaa tekivät käsityönä sisarukset Taina ja Kaisa sekä naapurin tyttö Päivi. Taina toimi arvovaltaisena päätoimittajana, Kaisa tehokkaana toimittajana ja Päivi toimituksen tarmokkaana sihteerinä.

Lehtiä ilmestyi peräti 30 kappaletta, 31 jäi kesken, onneksi lehdet ovat säilyneet tallessa. Kaikki tarvittavat tekstit ja kuvat tehtiin itse.

Lehdet ovat hauskoja ja niitä lukiessa saa nauraa, ainesta niissä on, ja niitä on vain yhdet kappaleet!

Otsikko tulee ensimmäisen numeron mainoslauseesta: "Tilaa Auringonkukka - saat auringonpaistetta elämääsi". Tosin lehteä ei voinut tilata, joten myöhemmin päädyttiin lukumaksuun, joka oli peräti 10 penniä/lukukerta.

Seuraava mainoslause esiintyi lehden sivulla: "AK on OK". Tästä tulee blogin nimi: AuringonKukka on OK.

Ohessa on kuva toimituksesta työnsä ääressä:
KUVA (en osannut liittää)

Lehdessä oli kolme vakiopalstaa: Tipi-tädin palsta ja Muotipalsta (oli nimeltään myös Muotimaailma ja Muotikukka) sekä Runon maailma.

Tipi-tädin palstaa piti toimittaja Kaisa. Se oli opettavaistyylinen ja Kaisasta tulikin "isona" opettaja.

Minun alueeni taas oli muoti ja vaatehulluus vaivaa edelleenkin.

Runon maailmassa oli erilaisia "lukijoiden" lähettämiä runoja. Lisäksi lehdessä oli jännittäviä jatkokertomuksia, kirja-arvosteluja, vaihtelevia eri aiheisia palstoja (esim. Eläinten elämää, Taiteentuntijat, Toivelevy)  ja ajankohtaista, esim. vuodenajan juhliin, Olympialaisiin,  liittyvää asiaa. Olipa siellä lääkärin palstakin.  Ruokareseptejä löytyi Kyökki-sivulta ja ideoita puolestaan Ideakontista.

Haastatteluja tehtiin myös ja gallup-kyselyiden lisäksi haastateltiin lehden toimituksen jäseniä. Sillä aloitamme nytkin ja haastattelemme toimittaja Kaisaa, jolla oli merkkipäivä viime vuoden marraskuussa, mistä koko Auringonkukan jälleensyntymisidea sai alkunsa.

Lisäksi jatkamme muodin merkeissä ja myöhemmin on tulossa lisää haastatteluja.

Siispä AK on OK ja tuo elämääsi auringonpaistetta!