Nokiassa käydään neuvotteluita aamusta iltaan niin oman väen kuin vierailijoidenkin kanssa. Tätä varten on jokaiseen Nokian toimistotilaan rakennettu lukuisia neuvotteluhuoneita – eli ”neukkareita”, kuten oma väki niitä kutsuu.
 
Neuvotteluhuoneet ovat nimetty, jotta ne pystyttäisiin erottamaan toisistaan. Joissakin huoneiden nimissä on käytetty vain numeroita, mutta enimmäkseen käytössä on nimi, tai nimi- ja numeroýhdistelmä. Eri paikkakuntien välillä ei eroa juurikaan ole - yhtä omalaatuisia, tavallisia tai hauskoja kaikki. Jotkut huoneiden nimistä ovat suomenkielisiä, jotkut taas englanninkielisiä. Huomioitavaa kuitenkin on, että neuvotteluhuoneiden nimillä näyttää olevan joku logiikka ja kaava.
 
Tampereen Hervannassa sijaitsevan rakennuksen neuvotteluhuoneiden nimissä toistuvat musiikki-instrumentit, esimerkiksi Flute, Mandolin ja Oboe. Viereisessä rakennuksessa taas neuvotellaan elokuvaohjaajien hengessä huoneissa Coppola, Kaurismäki, Kurosawa, Kubrick ja niin edelleen. Myös ruoasta inspiraation saaneita huoneita löytyy: Pizza, Tortellini, Ravioli ja Tagliatelli.
 
Oulustakin löytyy ruokaan ilittyviä huoneiden nimiä, nimittäin mausteita: Laventeli, Meirami, Lipstikka, Paprika. Nälkähän tässä jo tulee! Oulussa myös neuvotellaan Alaskassa, Nuorgamissa, Siperiassa ja Napapiirissä. Sekä Auringossa, Kuussa, Plutossa ja Venuksessa.
 
[Kuva: Nokian neuvotteluhuone sisältä]
 
Kuten muillakin paikkakunnilla, on myös Salossa monta Nokian rakennusta - ja niissä monta neuvotteluhuonetta. Täältäkin löytyy planettoja, mutta myös jokia, vuosilukuja ja järviä. Mieleenpainuvimmat nimet ovat ehdottomasti Taru Sormusten Herrasta inspiraation saaneet huoneet Frodo ja Legolas, sekä Kolme Iloista Huonetta - ei vaan Rosvoa - Kasper, Jesper ja Jonathan.
 
Pääkaupunkiseudun yhteenlaskettu neuvotteluhuonemäärä nousee satoihin. Pääkonttorista löytyy niin jokia (Mississippi, Loire, Seine), kuin kaupunkejakin. Yhdessä rakennuksessa on huoneet nimetty Euroopan kaupungeilla (Vienna, Brussels, Copenhagen) ja viereisessä rakennuksessa taas neuvotellaan Jakartassa, Tokiossa, Sydneyssä ja Dallasissa. Karaportissa taas svengataan Blues-, Jazz-, Jive-, tai Pop –nimisissä huoneissa.
 
[Kuva: Nokian neuvotteluhuoneen kyltti]
 
Mutta mitä ajatella, kun saat kutsuun palaveriin, joka pidetään huoneessa ”Paniikki”? Tai vietät myöhäisen iltapäivän ”Casinossa” tai ”Luolassa”? Varmasti tuloksena on yhtä tehokas neuvottelu kuin ”Sankarissa” tai ”Rambossa”.
 
Millaisiin neuvotteluhuoneiden nimiin olet itse yrityksissä törmännyt?

[Tagit: arki, Nokia, Suomi, toimisto, työelämä]