Henkilöstökysely paljasti taas kerran puutteita tiedonkulussamme. Vaikeudet kasvoivat, kun tutuksi tullut intramme uusittiin globaaliin ja osin englanninkieliseen muotoon. Eniten kärsivät työntekijämme, joilla yleensäkin on hyvin rajalliset mahdollisuudet käyttää työpaikalla tietokonetta.

Ryhdyimme porukalla korjaamaan tilannetta. Pääluottamusmies ehdotti info-TV-ruutuja kahvihuoneisiin ja tehtaan ohjaamoihin. Ruuduilla voidaan jakaa kaivattua työhön ja tehtaan toimintaan liittyvää arkipäivän tietoa. Tässä uusi intramme on liian juhlava ja perinteinen ilmoitustaulu turhan hidas.
 
Itselleni avautui kiintoisa projekti. Sain tehtäväkseni info-järjestelmän hankinnan ja käyttöönoton. Hallussani oli muutama linkki mahdollisten toimittajien sivuille. Lähetin toimittajaehdokkaille kyselyt. Kukin heistä kävi esittelemässä systeeminsä. Sopivin, kätevin ja edullisin oli Infosign Oy:n tarjoama järjestelmä.
 
Toteutusmahdollisuuksista kyselin IT-osastoltamme. Periaatteellinen lupa oli jo ylemmältä taholta saatu ja investointiesityskin hyväksyttiin. Hanke tuli vielä hyväksyttää IT:n Change Advisory Boardissa ja tarvittavat tiedot esittää RFC-lomakkeella. Tämä onnistuikin heti toisella yrittämällä. IT-osasto tarvitsi lisäksi tiedot teknisestä toteutuksesta ja vastuista. Oma sähköosastomme selvitti asennustöiden tarpeen, kaikki wlanit, reiät palomuurissa, fyysiset kytkennät, CAT-kaapeloinnit sun muut. Konsepti hyväksyttiin.
 
Tehtiin työsuunnitelma ja suunnitelman muutokset. Toteutus käynnistyi. TV-ruudut tarvikkeineen saapuivat sovitusti ja omat sähkömiehemme asensivat ne paikoilleen ripeästi ja tekivät meille kuuluvat asennustyöt. Toimittaja kävi suorittamassa käyttöönottoasennuksen ja käyttökoulutuksen.
 
Voi sitä täyttymyksen tunnetta, kun ensimmäinen testiaineisto ilmestyi näytöille! Se ei jäänyt huomiotta keltään, niin kauan tätä oli odotettu ja monenlaista arvaamatonta vaikeuttakin kohdattu.
 
Käyttökokemusta on nyt kuukauden ajalta. Henkilöstö on pitänyt järjestelmää hyödyllisenä ja sitä kehitetään yhdessä. Meneillään on sisältöä koskeva ideakilpailu palkintoineen. Kiinnostus info-TV-järjestelmän suomiin mahdollisuuksiin on herännyt muillakin yhtiömme tehdaspaikkakunnilla. Ajatuksia ja ideoita olisi mukava jakaa.
 
Järjestelmässä pyörii PowerPoint-esitykset, pdf-dokumentit, Excel-taulukot, web-sivut ja videot.
 
Esitettävää aineistoa syötetään Publisher-ohjelmalla erikseen nimetyille TV-ruuduille. Aineistolle määritetään esilläoloaika. Tietty aineisto voidaan jakaa joko kaikille tai vain joillekin yksittäisille ruuduille. Asia, joka halutaan saada erityisen nopeasti koko henkilökunnan tietoon, voidaan priorisoida.
 
Koska järjestelmällä ei ole maantieteellisiä rajoituksia, luon mielessäni jo kuvaa henkilökuntamme joulutervehdyksestä lukuisilla info-TV-ruuduilla yhtiömme kaikissa Suomen tehtaissa.